tarım ve çevre teknolojileri
Yerli ve milli olarak tarım ve çevre sektöründe araştırma-geliştirme yapmak, ürün geliştirmek ‘sürdürülebilirliğimizin temelidir’ ideolojisi ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yatırımcı ortaklı, proje fonlamaları ve özsermayemiz ile ilgili sektörde projelerimize devam etmekteyiz.
HYDROSEEDING – SULU TOHUMLAMA
Hydroseeding ( sulu tohumlama ), tohum, gübre ,malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir tankta karıştırılması ile oluşan materyalin, basınçla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi şeklinde tanımlanmaktadır.
Kullanım amacına göre değişen farklı büyüklüklerdeki tanklarda, proje alanının toprak özelliklerine göre hazırlanan karışım, toprağa püskürtülerek en kısa zamanda en iyi sonuç alınmaktadır.
Sulu tohumlama yöntemi dünyada 1800’lü yıllardan beri kullanılmakta olup biyorestorasyon, şev tahkimi, maden ve çöp sahalarının rehabilitasyonu, çayır-mera arazi ıslahı gibi bir çok alanda ülkemizde de kullanılmaktadır . Çok kısa zamanda yüksek metrekare alanın ekilmesine olanak sağlamaktadır. Doğru uygulama ile verimlilik artışı sağlamaktadır, dolayısı ile ekim yöntemleri arasında tercih edilmektedir.
Neden hydroseedIng?
Kapsama : Hydroseeding ile yapılan uygulamada düzgün ve tek tip bir kapsama elde edilir. Geleneksel yöntemlerdeki kayıplar nedeniyle oluşan açıklıklar – seyrek alanlar bu yöntemle elimine edilir ve bitkisel çıkış için mükemmel bir çevre oluşturulur.
Su : Kendi ağırlığının 10-50 katı su tutma özelliğine sahip olan hydroseeding malzemelerinin tohumları koruması ve beslemesi sayesinde bitkinin en sağlıklı biçimde gelişmesi ve yüksek oranda hayatta kalması sağlanmaktadır. Başka hiçbir yöntem bitki gelişiminde böyle bir avantaja sahip değildir.
İşçilik : Hydroseedingin en önemli avantajlarından biri de kuşkusuz işçiliktir. Geleneksel ekim yöntemleriyle yapılan uygulamalara kıyasla, normal bir hydroseeding uygulamasında ihtiyaç duyulan işçilik 1/3 ila 1/5 oranında daha azdır.
Düşük Maliyet : Geleneksel ekim yöntemlerine göre zamandan ve işçilikten büyük oranda tasarruf; kısa sürede çıkış alma ve özellikle yağmur-rüzgar-hayvan nedenleriyle oluşan kayıpların en aza indirildiği en ekonomik yöntemdir.
Kalite : Hydroseeding ile daha sağlıklı , daha yeşil ve daha uzun ömürlü sonuç alınır. Daha derin ve sağlıklı köklenme nedeniyle toprağın bitkisel yapısı güçlenerek, olumsuz çevresel etkenler bertaraf edilir.
Erozyon Kontrol : Hydroseedingin en yaygın uygulama amacı erozyon kontrolüdür. Alana uygun seçilen tohumlar, mulch, yapıştırıcı ve gübrelerin suyla karışımı ile oluşturulan sıvının püskürtülmesi şeklinde yapılan uygulama rüzgar, yağmur ve güneşin yol açtığı erozyon etkisini minimum seviyeye indirmektedir.
Kullanım ALANLARI
Şev Tahkimi
Erozyonla Mücadele
Biyorestorasyon
Yeniden Bitkilendirme
Tozla Mücadele
Maden Saha Islahı
Arazi Islahı
Çayır / Mera Islahı
Çöp Saha Islahı
Yol Kenarı Bitkilendirme
Haralar
Golf ve Spor Sahaları
Peyzaj
NEPP 2021 yerli sulu tohumlama tarım makinemizin broşürü ve detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
NEPP 2023
GC Mühendislik, 2017 yılında ilk Sulu Tohumlama (Hydroseeding) Makinesini tamamladı ve ticari markasını aldı.
Son teknoloji, en son model makinemiz, Melek Yatırımcı modeli ile hayata geçirildi.
Quatro Peyzaj Mühendislik AŞ. (QUATRO PEYZAJ VE MÜHENDİSLİK A.Ş.), “Nepp / 2023 Sulu Tohumlama (Hydroseeding) Makinesi” için gerekli AR-GE Süreçlerini başarıyla tamamladı ve ürün piyasaya sunuldu.
NEPP 2023 Sulu Tohumlama (Hydroseeding) Makinesi Test Raporu, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış bir enstitü tarafından, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile hazırlandı.
NEPP 2300
GC Mühendislik tarafından 2017 yılında üretilen ilk makinedir.
NEPP 2300 Hydroseeding Makinesi, firma sahibinin Makine Yüksek Lisans Projesi olarak tamamlanmıştır.